flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Просвітництво та співробітництво – головні вектори судової комунікації у ІІ кварталі . ФОТО

02 липня 2021, 14:35

Перегорнуто останню сторінку червня, а разом з ним сплив і другий квартал 2021-го року. За вже усталеною традицією, підсумуємо роботу комунікаційної команди нашого суду протягом квітня-червня.

Головними напрямками діяльності цього періоду стали просвітництво і співробітництво: послаблення карантину дало нам змогу змістовно попрацювати із дітьми та молоддю. А почався ІІ квартал із презентації спецматеріалу до Міжнародного дня дитячої книги. У ньому судові юристи ділилися з Вами спогадами про свої найперші, самостійно прочитані книги, про те, якими літературними творами вони захоплюються нині, і про те, як читання допомагає досягти в житті успіху.

Іншою знаковою подією квітня стала участь голови нашого суду в онлайн-круглому столі, організованому Національною школою суддів України для судових охоронців Житомирської області. Слухачів знайомили з особливостями функціонування служби судової охорони у системі правосуддя, а спікери заходу поділилися з охоронцями Феміди своїм практичним досвідом та фаховими рекомендаціями.

Також цього квітня виповнився перший рік офіційній сторінці бердичівського суду у Фейсбуці. З цієї нагоди ми започаткували щотижневу інформаційно-пізнавальну програму «Про Феміду – просто», яка коротко і доступно розповідає про різні питання щодо діяльності судової системи загалом та нашого суду зокрема. І принагідно дякуємо усім, хто стежить за новинами суду у соцмережі.

У травні колектив суду вкотре доєднався до всеукраїнської акції «#Феміда одягає вишиванку». У День вишиванки ми завжди із великою гордістю та шаною одягаємо український національний одяг і приходимо у нім на роботу, адже найперше ми – українці! Працьовиті, завзяті та життєлюбні! І також цього дня у нас пройшов уже другий конкурс на кращу вишиванку.

А далі була активна й надзвичайно приємна робота зі школярами )) Наприкінці навчального року наша суддя Тетяна Вдовиченко провела два «Уроки справедливості» для учнів початкових класів ліцею №15 та гімназії №2. Діти не лише познайомились із професією судді та роллю суду у суспільстві, а й спробували себе у ролі суддів: допомогли помирити героїв мультфільму «Слон проти Жирафи». Також гімназисти з ліцеїстами мали змогу роздивитись і приміряти нагрудний знак та дізналися, як називається одяг, у якому суддя здійснює правосуддя.

Співробітництво суду із навчальними закладами міста знайшло своє відображення і в іншій формі – у формі зустрічей з молоддю. Так, в останній тиждень навчання суддя Юрій Базюк нагадав дев’ятикласникам БМЛ №15 про відповідальну поведінку на канікулах і взагалі у житті. Учні почули про особливості відповідальності неповнолітніх перед законом, дізналися про останні випадки із судової практики щодо притягнення підлітків до адміністративної та кримінальної відповідальності та отримали від судді застереження: факт юнацької судимості не стерти ані з пам’яті, ані з біографії.

Також наприкінці травня голова суду Олександр Яковлєв провів зустріч зі студентами Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права. Під час першого, неформального й відвертого, спілкування із суддею майбутні юристи отримали відповіді на усі питання, що їх цікавили з приводу функціонування судової системи в умовах реформування, особливостей призначення та відбування певних видів покарань, а також щодо того, як поповнити лави українських суддів.

Висловлюємо вдячність усім закладам освіти, які відгукнулися на наші пропозиції щодо співпраці. Маємо надію, що новий навчальний рік дасть можливість зміцнити і поглибити започатковані партнерські стосунки.

Окремо відзначимо взаємодію зі ЗМІ, завдяки яким громадськість отримувала оперативну й актуальну інформацію про стан розгляду справ та неформальні заходи бердичівського суду. За нашими підрахунками, у другому кварталі побачили світ майже 150 публікацій і репортажів на порталах 15-ти засобів масової інформації місцевого, регіонального та загальнонаціонального рівнів. Як правило, матеріали мали позитивну або нейтральну тональність.

Дякуємо усім редакціям за регулярне розміщення інформації про діяльність Бердичівського міськрайонного суду, за інтерес та пильну увагу до прийнятих рішень і перебігу розгляду резонансних справ, за розуміння та готовність виправляти допущені журналістами неточності (а такі трапляються украй рідко).

Зі свого боку, суд і надалі залишатиметься відкритим, гласним, налаштованим на діалог із суспільством. А наша комунікаційна команда активно працює над підвищенням рівня своєї майстерності, готуючи до втілення нові цікаві задуми. Тож стежте за новинами на сайті та у Фейсбуці!

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області