flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лави бердичівських «справедливців» поповнились учнями гімназії №2. ФОТО

24 травня 2021, 14:40

Юних «справедливців» у Бердичеві побільшало: віднедавна почесний диплом, що засвідчує належність до всеукраїнського дитячого правового клубу, отримали і другокласники міської гуманітарної гімназії №2.

Під час «Уроку справедливості», який провела суддя Тетяна Вдовиченко,  учні 2-В переглянули мультфільм «Слон проти Жирафи» та успішно і по справедливості розв’язали суперечку між його головними героями. Після жвавого обговорення у групах, діти зійшлись на думці, що помирити героїв мультфільму можна, якщо поділити між ними їжу.

У житті часто виникають конфліктні ситуації, адже усі ми – різні, кожен має свою точку зору, яку й намагається відстояти, пояснила гімназистам суддя. І якщо суперечки між дітьми під силу вирішити дорослим, то для розв’язання спорів між дорослими часто-густо потрібен суд. А суддя – це не лише той, «хто садить поганців у в’язницю» (на думку дітей), а й той, хто на підставі законів допомагає людям вирішувати найрізноманітніші та найскладніші суперечки, які, бува, між ними виникають.

Крім того, Тетяна Вдовиченко допомогла гімназистам з’ясувати і те, що суддя під час здійснення правосуддя повинен мати на собі не «халат» чи «судильний костюм» із «медаллю», а нагрудний знак та мантію, чорний колір якої підкреслює суддівську неупередженість і непідкупність. Другокласники прекрасно пояснили значення останнього слова: суддя є непідкупним, «бо з ним не можна домовитись навіть за мільйон доларів!», бо він приймає рішення лише на основі Закону.

 

Наприкінці уроку гімназистам вручили наліпки членів клубу «Справедливці», а також пам’ятну книгу та диплом. Дякуємо адміністрації БМГГ №2 за підтримку руху «справедливців», а особливо теплі слова надсилаємо учням 2-В та їх класному керівникові Ользі Носовій! Лишайтесь такими ж чемними та справедливими!

Довідково: «Урок справедливості» проведено за сприяння і методичної допомоги Асоціації розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» програми USAID «Нове правосуддя».

До уваги колективів інших шкіл! У новому навчальному році плануються нові «Уроки справедливості». Домовитись про їх проведення можна буде у вересні, зв’язавшись із прессекретарем суду. До нових зустрічей!

 #арссу  #клубсправедливці  #UNRPP https://www.gymnasia2-berd.in.ua/  

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області