flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не вбивати, а злякати, - обвинувачений у вбивстві розказав свою версію подій. ФОТО

23 вересня 2020, 17:51

18 та 22 вересня у Бердичівському міськрайонному суді відбулись засідання у справі про вбивство майстра лісу з Чуднівщини. У скоєнні злочину, вчиненого з особливою жорстокістю за попередньою змовою групи осіб (п. 4 і 12 ст. 115 КК України) звинувачують трьох чоловіків віком 27-43 роки.

Один з них у березні 2015 року працював лісником та, за версією органів досудового слідства, мав конфлікт із потерпілим, на ґрунті якого і задумав його убити. Двоє інших обвинувачених також нібито мали неприязні стосунки із майстром лісу, тож погодились «допомогти» його позбутися. Ввечері виманили чоловіка з дому дзвінком по телефону, сказавши, що в лісі буцімто працює пилка. А дорогою перестріли його автомобіль, усі разом побили до втрати свідомості, після чого зв’язали руки паском та перевезли у безлюдне місце, де вбили і закопали.

На останньому судовому засіданні у якості свідка допитали дружину найстаршого обвинуваченого. Вона повідомила, що пообіді того дня двоє підсудних прийшли до них додому та попросили її чоловіка, в якого був автомобіль, відвезти їх до лісництва у Чуднові. Поки той збирався в дорогу, один з гостей, за словами жінки, нервово метався подвір’ям та говорив, що «уб’є» майстра лісу. Близько шостої вечора чоловік повернувся додому сам, проте невдовзі знову відлучився - нібито завезти одного з обвинувачених додому в інше село району. Однак посеред ночі свідок почула голоси усіх підсудних – ті були на її літній кухні, голосно розмовляли, випивали, потім знову кудись поїхали і понад добу чоловіка не було вдома, а його телефон не відповідав.

Тим часом вони усі втрьох були на квартирі в Житомирі, міркували, як приховати свій злочин. Про це суду розповів один з обвинувачених, який погодився-таки дати показання і спочатку попросив вибачення у дружини вбитого. Повідомив, що дорогою до свого села, куди їхав із двома іншими обвинуваченими, зустріли «Ниву» потерпілого та своїм автом «притисли» її до узбіччя. Спочатку говорили з майстром лісу про роботу на підвищених тонах, потім разом побили його ногами й вирішили не залишати на «центральній» дорозі, а кинути десь подалі.

Потерпілого зв’язали, завантажили у багажник «Ниви» та двома автомобілями поїхали у бік траси «Чуднів-Житомир». Опинившись у безлюдному місці, продовжував свою версію підсудний, один з їхньої групи повів чоловіка у поле подалі від дороги, двоє ж інших, озброївшись лопатами, попрямували слідом. Нібито знову з’ясовували робочі моменти, і, аби майстер лісу «не мав більше ніяких претензій», вирішили його «налякати» - лопатами і викопаною ямою…

Обвинувачений відмовився відповідати на питання усіх захисників, у тому числі свого, посилаючись на статтю 63 Конституції України, обмежився лише відповідями на запитання прокурора і суду. Інші підсудні наразі свідчень не дають, зазначаючи, що зроблять це «в кінці».

На останньому засіданні чоловікам продовжили термін тримання під вартою та визначились із датою наступної зустрічі – 9 жовтня цього року. Попереду ще допит інших свідків, дослідження письмових доказів тощо.

Стежте за нашими новинами також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області