flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Бердичеві не розглядають справу про вбивство Юлії Козак

21 вересня 2020, 15:15

19 вересня 2020 року на каналі «1+1» у вечірньому випуску «ТСН» вийшов в ефір репортаж про перенесення засідання у справі про вбивство бердичівлянки Юлії Козак через те, що обвинувачений був «не готовий» до останнього слова.

«У Бердичеві кілька років брат і сестра, яких підозрюють у вбивстві молодої жінки, уникають покарання», - йдеться у повідомленні телеканалу без зазначення даних про те, який саме суд розглядає цю справу. Натомість згадується, що «справа про вбивство Юлії Козак рослідувалася рік. І майже два роки цю справу розглядає суд. У Бердичеві, де це сталося, люди вже не раз пікетували прокуратуру та поліцію з вимогою покарати винних у вбивстві… Матір убитої вважає, що суди навмисно затягуються…»

У Бердичівському міськрайонному суді у 2018 році чоловіку вбитої обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А потім через неможливість утворення суддівської колегії справу «передали» на розгляд до Богунського районного суду м. Житомира. Цими вихідними саме там і було перенесено засідання на 25 вересня у зв’язку з відповідним проханням обвинуваченого. Крім чоловіка убитої, на лаві підсудних нині перебуває і його сестра.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області