flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочнеться розгляд справи про братовбивство у Бердичеві

18 вересня 2020, 15:13

Алкоголь як супутник злочину – після вживання спиртного між двома братами виник конфлікт, що закінчився смертю одного з них. 18 вересня у Бердичівському міськрайонному суді відбулось підготовче засідання у справі про обвинувачення 44-річного містянина в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) власного брата.

Підсудному роз’яснили його право заявити клопотання про колегіальний розгляд трьома професійними суддями, однак він висловився «за» здійснення провадження одним суддею. Також усі учасники справи не були проти відкритого розгляду та погодили дату першого засідання на 28 вересня.

За даними досудового слідства, у липні цього року близько пів на десяту вечора брати знаходились за місцем свого проживання у квартирі по вулиці В. Вітківського. Вживали спиртне, посварились, а потім в обвинуваченого з’явився злочинний умисел на вбивство. Знаряддя для реалізації наміру знайшлось на кухні – ніж. Ним, за версією органів досудового розслідування, підсудний ударив потерпілого у грудну клітку, заподіявши низку тілесних ушкоджень, які ускладнились масивною внутрішньою кровотечею і розвитком травматичного шоку, внаслідок чого настала зупинка серцевої діяльності. 

Обвинуваченому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, термін якого днями спливає. Тож прокурор заявив клопотання про продовження його ще до двох місяців. Адвокат заперечив, мовляв, з часу завершення досудового слідства ризики, що були підставою для взяття під варту, зменшились, тож можна обмежитись і домашнім арештом. До того ж, клієнт активно сприяв розслідуванню. Мати обвинуваченого і загиблого чоловіків, яка є потерпілою, зазначила, що «хай ще його потримають». Суд своїм рішенням термін тримання під вартою підсудному продовжив. У разі доведення вини, за вбивство брата бердичівлянину загрожує до 15 років ув’язнення.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області