flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оштрафували чоловіка за зберігання брелока із вбудованою фотокамерою

19 серпня 2020, 09:41

На незаконному зберіганні спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації нещодавно «попався» 32-річний бердичівлянин.

Згідно матеріалів управління СБУ в Житомирській області, котрі надійшли до Бердичівського міськрайонного суду, чоловік в одному з поштових відділень міста отримав бандероль із технічним пристроєм, ззовні схожим на брелок у формі футбольного м’яча, у середині якого було вбудовано фотокамеру і мікрофон.

Отриманий ґаджет бердичівлянин довго не зберігав, бо невдовзі ним та його брелоком зацікавились співробітники СБУ. Дії чоловіка була кваліфіковано за статтею 195-5 КУпАП (незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації). На суд він не з’явився, подавши заяву про розгляд справи за його відсутності, вину визнав.

Крім зізнання, винуватість чоловіка, серед іншого, доводиться і висновком проведеної експертизи, відповідно до якої, досліджуваний технічний засіб знаходиться у робочому стані та належить до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Враховуючи характер вчиненого, особу порушника та ступінь його вини, суд призначив чоловіку адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це 850 гривень. Брелок із прихованими камерою та мікрофоном конфіскують.

Протягом десяти днів із дня винесенняна постанову можна подати апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного суду.

Читайте інші новини суду на нашій сторінці у Фесбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області