flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкладено засідання у справі за обвинуваченням групи бердичівлян у збуті наркотиків. ФОТО

14 серпня 2020, 09:53

Вони щільним рядком зайняли усю лаву підсудних, хоча на першому судовому засіданні зібрались іще не у повному складі. Шістьох бердичівлян віком 32-46 років судять за незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів і психотропних речовин.

Обвинувальний акт щодо них надійшов до Бердичівського міськрайонного суду на початку червня цього року. Чотирьом підсудним інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.2. ст.307 КК України, одному – передбаченого ч.2. ст.309 КК України. А одну жінку, на додачу до «наркотичної» 307-ї, звинувачують ще й у незаконному поводженні зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України).

Досудове слідство встановило, що підсудні попередньо змовились між собою щодо незаконного придбання і зберігання метадону та амфетаміну з метою подальшого збуту. За їхньою «допомогою» наркотичні і психотропні речовини потрапили до виправного центру №108, і до кількох громадян, серед яких – один з обвинувачених (нині відповідатиме за те, що незаконно купив наркотики). Декілька разів метадон у якості оперативних закупок у підсудних «купували» правоохоронці. За місцем проживання однієї з жінок виявили ще й пістолет Браунінг та 11 патронів, котрі вона нібито знайшла та зберігала, не маючи на те законного дозволу.

На судове засідання, котре відбулося цього тижня, один обвинувачений не з’явився, а одна з присутніх на лаві підсудних жінок заявила про потребу у залученні захисника із центру безоплатної правової допомоги. З цих причин, заслухавши думки сторін, суд відклав розгляд на 23 вересня. Також обвинуваченим нагадали про те, що, хоча дія обраних запобіжних заходів уже закінчилась, а нові не обирались, являтися на засідання вони зобов’язані. У разі доведення вини, цій групі бердичівлян загрожує від 6 до 10 років в’язниці.

Читайте інші новини нашого суду також у Фейсбуці. 

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області