flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс попередження юнаку за появу п’яним у місті

10 серпня 2020, 17:13

Нетверезий у громадському місці – то не лише некрасиво, а й протизаконно. У цьому днями переконався 16-річний учень одного з місцевих ПТУ, якого Бердичівський міськрайонний суд визнав винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

Розглянувши матеріали бердичівського відділу поліції, суд встановив, що ввечері 9 липня 2020 року юнак перебував поблизу ТРЦ «Оноре де Бальзак» із явними ознаками алкогольного сп’яніння: мав нестійку ходу, почервоніле обличчя, запах алкоголю з рота. Своєї вини у судовому засіданні не заперечував.

Особливість даної справи у тому, що порушник – неповнолітній. Скоєне ним правопорушення (поява у нетверезому стані в громадському місці), відповідно до ч. 2. ст. 13 КУпАП, передбачає застосування одного із наступних заходів впливу (ст. 24-1 КУпАП): зобов'язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого; попередження; догана або сувора догана; передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання. Ці заходи застосовуються до неповнолітніх віком 16-18 років.

У даному випадку, зважаючи на характер вчиненого та особу порушника, суд вирішив застосувати до нього захід впливу у вигляді попередження. Протягом десяти днів винесену постанову можна оскаржити у Житомирському апеляційному суді.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області