flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обіцяла зберігати, насправді – забрала собі? Бердичівлянку звинувачують у «солодкому» шахрайстві

20 липня 2020, 09:52

Жінку-підприємця, основним видом діяльності якої є оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами, обвинувачують у скоєнні кримінального правопорушення за частиною 4 статті 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Вона нібито заволоділа майже півсотнею тон цукру та розпорядилась ним на власний розсуд.

У ході досудового розслідування було встановлено, що події відбувались у жовтні 2017-го. Тоді зареєстроване на Вінниччині селянське фермерське господарство через відсутність власних складів прийняло рішення передати обвинуваченій фізичній особі-підприємцю 22 тони цукру на реалізацію і ще 48 – на відповідальне зберігання з поверненням через певний термін. Відповідний договір із усіма прописаними умовами фермерське господарство передало через свого водія, котрий порозвозив солодкий вантаж за вказаними жінкою-підприємцем адресами. Коли ж дійшло до підписання документів, обвинувачена просто відмовилась це робити й усіляко заперечувала будь-які домовленості.

Отриманий таким шляхом цукор бізнесменка використала на свій розсуд і своїми діями, як ідеться в обвинувальному акті, заподіяла матеріальної шкоди на понад півмільйона гривень, що є особливо великим розміром.

Наразі початок судового розгляду цієї справи ще невідомий, адже на підготовчому засіданні адвокат обвинуваченої заявила клопотання про повернення обвинувального акту на доопрацювання, бо він, на її думку, складений із порушенням статті 291 КПК. Також там нечітко визначено потерпілого: це фермерське господарство як юридична особа чи безпосередньо його керівник як фізична. Із останнім аргументом захисника суд погодився та виніс ухвалу про повернення обвинувального акту на доопрацювання. Якщо цього не зробити, то в подальшому будь-яке рішення суду у цій справі може бути визнане незаконним.

Також читайте нас у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області