flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд з’ясовує обставини хуліганства у бердичівському совбезі

17 липня 2020, 10:38

Крововиливи на обох передпліччях, куприку та коліні і зіпсовані окуляри – так, згідно даних судмедекспертизи, два роки тому закінчився один із робочих днів для працівниці міського управління праці та соцзахисту населення.

У Бердичівському суді нещодавно допитали чергового свідка у справі про обвинувачення 56-річної відвідувачки совбезу у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 296 КК України (хуліганство).

Досудове слідство встановило, що того дня жінка-обвинувачена хотіла оформити субсидію. Потерпіла - працівниця управління - нібито намагалась поза чергою провести до кабінету іншу відвідувачку, яка була по запису. Обвинувачена, яка знаходилась у черзі, виступила проти цього і далі процитуємо обвинувальний акт: «Діючи з хуліганських спонукань, ігноруючи загальноприйняті правила порядності та добропристойності, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю», схопила потерпілу «руками за волосся, потягнувши таким чином останню до себе, що дало змогу в подальшому нанести один удар коліном в район поясниці, один удар в область грудної клітини, декілька ударів кулаками в ділянку лівого та правого передпліч та один удар правою ногою в ділянку лівого колінного суглобу».

Чи дійсно усе так було саме так, буде з’ясовано в ході подальшого судового розгляду. Якщо жінку визнають винною в інкримінованих хуліганських діях, їй загрожує щонайменше штраф від п’ятисот неоподатковуваних мінімумів громадян.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області