flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Флешмоби, фейсбук та інші новації з’явились у нас в комунікації!

09 липня 2020, 12:24

Такий віршований заголовок коротко ілюструє те, про що мова піде нижче – це звіт Бердичівського міськрайонного суду щодо комунікаційної діяльності у ІІ кварталі цього року. І навіть не намагайтесь позіхати, зачувши слово «звіт», бо з нашим Вам точно не буде сумно!

Отож, розпочався другий квартал ще у квітні та співпав із періодом жорсткого карантину. Ну все, подумали ми, ніякої комунікації із «зовнішнім світом» не буде. Бо ж допуск до суду добряче обмежили, можна заходити лише тим, хто у справах, а різні там квести, екскурсії, престури та інші велелюдні заходи – під забороною!

Через це ми дуже засмутилися, але не надовго. Вирішили іти в ногу з часом та підкорити нашу цільову аудиторію у віртуальному світі. Так у нас і з’явилась ОФІЦІЙНА сторінка у Фейсбуці. Хто ще про неї не знає, гайда туди поповнювати число наших підписників за посиланням! Там дізнаєтесь і про усі найцікавіші справи, які розглядаються або були розглянути суддями, і знайдете практично-юридичні поради на усі випадки життя. А також погортаєте наші ексклюзивні фото з різних офіційних (і не дуже) подій та переглянете відеоматеріали. Так-так, тепер у нас є власна, так би мовити, відеотека, над поповненням якої ми працюємо і нині.

Протягом квітня-червня цього року багато що було у нас ВПЕРШЕ. Вперше ми взяли участь у флешмобі пам’яті до Дня Перемоги. Вперше провели конкурс на кращу вишиванку серед наших працівників, котрі уже не вперше долучаються до Всеукраїнського дня вишиванки. Вперше разом прикрасили коридор дитячими малюнками на тему правосуддя. Ця виставка діє постійно, тож, коли завітаєте до нас, то обов’язково її побачите. Ще із серії «Вперше» не без гордощів згадаємо створену нашим колективом відеопам’ятку до Дня захисту дітей, у якій ми та допитливий бегемотик Міша нагадуємо малюкам про їхні права та обов’язки, та яку переглянуло понад 2 тисячі людей! А з нагоди Дня Конституції ми також уперше провели вуличне бліц-опитування громадян, аби з’ясувати, як вони знають Основний Закон України, та подарувати їм примірники Конституції і жовто-блакитні прапорці.

І ще одним важливим напрямом комунікаційної діяльності Бердичівського міськрайонного суду стало щоденне оновлення офіційного веб-сайту інформацією про розгляд справ. Щодня у нас відбувається по 30, 50 і навіть 70 судових засідань, які потребують просто неймовірної працездатності і витривалості наших працівників! Тому хочеться, аби про нашу роботу знало якомога більше людей, аби громадськість розуміла, як саме відбувається судовий розгляд і чому він триває не так швидко, як усім нам хотілося б.

У ІІ кварталі 2020 року на сайті суду було опубліковано майже 70 матеріалів. Велику вдячність у їх поширенні висловлюємо засобам масової інформації – газетам «Ріо Бердичів», «Бердичівський погляд», «Земля Бердичівська», інтернет-порталам «Бердичів Біз», «Житомир онлайн», «Житомир-інфо» тощо. Завдяки їм ми можемо звітувати про 134 публікації наших пресрелізів, наслідком цього є те, що справи нашого суду, його відкритість і прозорість починають бути «на слуху» у громадськості. Окремо відзначимо співпрацю із телеканалом «ВІК», чиї працівники підготували 7 репортажів про діяльність суду та його комунікаційні заходи. Ми потроху звикаємо до присутності кореспондентів у наших стінах, адже мета роботи юристів та журналістів трохи схожа – зробити так, аби закон і справедливість стали невід’ємними ознаками українського суспільства.

І наостанок хочемо запевнити, що збавляти набрані оберти у плані як здійснення правосуддя, так і його висвітлення, ми не збираємось. Також віримо, що повноцінний вихід країни та міста з карантину уже не за горами, а отже, почнуть збуватися і наші інші комунікаційні мрії. Які саме, наразі секрет. А поки дякуємо, що дочитали наш звітний матеріал до кінця та до цікавих, позитивних, креативних зустрічей!

 

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області