flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помирився з крадієм – потерпілий та обвинувачений уклали угоду про примирення

06 липня 2020, 11:04

Плуг вартістю майже 7 тисяч гривень украв житель Гардишівки у мешканця Великої П’ятигірки. Однак через місяць після події чоловіки помирилися та уклали відповідну угоду, у якій погодили вид і міру покарання крадію.

Як було встановлено судовим слідством, у березні 2020-го року обвинувачений, перебуваючи у с. Велика П’ятигірка, помітив на неогородженій території одного з домогосподарств двокорпусний металевий плуг та, скориставшись відсутністю господаря і покривом ночі, вирішив його украсти. У подальшому з місця злочину зник, а поцупленим майном розпорядився на власний розсуд.

Кримінальна відповідальність за злочин, у вчиненні чоловіка визнано винним, передбачена частиною 1 статті 185 КК України (крадіжка) – це штраф, громадські чи виправні роботи, арешт або позбавлення волі. Однак у випадках із кримінальними проступками, злочинами невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні приватного обвинувачення законодавством передбачено можливість укладення угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим. Цим останні і скористалися.

У своїй угоді чоловіки визнали правильність кваліфікації дій обвинуваченого та погодили покарання – штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень. На судовому засіданні потерпілий та обвинувачений запевнили, що розуміють наслідки такої угоди (наприклад, це низка обмежень оскарження вироку).

Суд, перевіривши угоду на відповідність вимогам КПК, своєю ухвалою затвердив її, прийнявши рішення про винуватість жителя Гардишівки у крадіжці плуга та призначив йому узгоджене сторонами покарання – 850 гривень штрафу. Після набрання вироком законної сили плуг повернуть власнику.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області