flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітнього узято під домашній арешт за спробу грабежу

02 липня 2020, 15:46

У березні цього року його засудили за крадіжку, а вже у червні 17-річний житель Бердичівського району знову постав перед судом. Цього разу - для обрання міри запобіжного заходу за підозрою у замахові на грабіж.

Старший слідчий місцевого відділу поліції звернулась до Бердичівського міськрайонного суду із клопотанням про застосування до неповнолітнього цілодобового домашнього арешту, адже юнака обґрунтовано підозрюють у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15 і частиною 2 статті 186 КК України. Як вбачається із матеріалів клопотання, на початку червня підозрюваний, перебуваючи у нетверезому стані, по вулиці Ковпака помітив жінку із сумочкою на плечі, котра йшла попереду нього. Реалізуючи свій злочинний умисел, він підійшов до неї ззаду, схопив за шию, почав душити і виривати сумочку. Довести заплановане до кінця юнакові завадив опір потерпілої.

Своє клопотання про цілодобовий домашній арешт орган досудового розслідування аргументовував і передбаченими статтею 177 КПК України ризиками. На думку слідчого, підозрюваний може переховуватись від слідства і суду, незаконно впливати на свідків і потерпілу, а також може вчините нове правопорушення. Тож застосування до нього м’якшого запобіжного заходу не запобігатиме цим ризикам. Також хлопець має непогашену судимість і повинен відбути покарання у вигляді 80 годин громадських робіт, за місцем навчання характеризується негативно та перебуває на внутрішньому обліку.

Прокурор у своєму виступі клопотання слідчого підтримала. Підозрюваний, його законний представник та адвокат не заперечили проти застосування саме такого запобіжного заходу. Заслухавши думку учасників процесу та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя своєю ухвалою постановила застосувати до неповнолітнього підозрюваного цілодобовий домашній арешт терміном на два місяці із покладенням на нього обов’язків, передбачених частиною 5 статті 194 КПК України. Тож до 17 серпня включно юнаку цілодобово заборонено залишати своє житло без дозволу слідчого, прокурора чи суду, і у випадку отримання такого дозволу, робити це він зможе лише під наглядом законного представника. Також хлопець зобов’язаний прибувати за викликами слідчого, прокурора або суду і має відбувати присуджені раніше громадські роботи згідно затвердженого графіку.

Читайте наші новини також на Фейсбуці

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області