flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розмахував ножем і грозився відрізати голову – дрібне хуліганство чи погроза вбивством?

01 липня 2020, 14:24

У цьому нині мають розібратися в місцевій прокуратурі, до якої Бердичівський міськрайонний суд нещодавно спрямував матеріали про притягнення до відповідальності 66-річного бердичівлянина, який посварився із братом та його дружиною і погрожував відрізати їм голови ножем.

Розглянувши матеріали від міського відділу поліції про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство), суд встановив, що 9 травня цього року даний чоловік, будучи нетверезим, поблизу свого будинку нецензурно висловлювався на адресу свого брата і його дружини, чим порушив громадський спокій.

Потерпілий, у свою чергу, написав заяву до поліції, у якій просив ужити заходів до свого брата, адже він ще й погрожував фізичною розправою. За словами постраждалого, у день події відібрав у брата ножа, яким той грозився повідрізати голови йому і дружині. А ще раніше родич нібито кидався на потерпілого з вилами (!), вибивав у будинку вікна, що можуть підтвердити свідки.  

Враховуючи вище наведене, суд дійшов висновку, що у діях чоловіка вбачаються ознаки не адміністративного, а кримінального правопорушення, зокрема, передбаченого частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). У подібних випадках, згідно зі статтею 253 КУпАП, матеріали передаються прокурору або органу досудового розслідування. Суд своєю постановою спрямував цю справу керівнику Бердичівської місцевої прокуратури.

Також читайте наші новини на офіційній сторінці у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області