flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За побиття родички, яка дратувала моралями, бердичівлянин півтора року "відпочиватиме" у тюрмі

30 червня 2020, 14:19

Великдень із поламаними ребрами – Бердичівський міськрайонний суд нещодавно виніс вирок 36-річному, неодноразово судимому чоловіку, який побив тітку свої дружини.

Встановлено, що обвинувачений у квітні 2019-го року реалізував раніше виниклий на ґрунті особистих неприязних відносин умисел на заподіяння тілесних ушкоджень родичці. Він схопив жінку руками за волосся і побив колінами у груди, після чого повалив на підлогу та став наносити удари ногами. Потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому ребер, пальця лівої кисті та крововиливів на обличчі.

В судовому засіданні обвинувачений у скоєному зізнався та розповів, що торік на Великдень із дружиною та сином гостював у родичів, серед яких була і потерпіла – тітка дружини.  А її він «терпіти не міг», бо разом із тещею вона «постійно читала йому моралі». Із гостин дружина та син пішли раніше, а він дорогою додому «завітав» до потерпілої, яка живе з ним у одному будинку, тільки поверхом нижче. Запитав, чи має вона ліки для дитини. Зайшовши до квартири, зачинив двері і відразу мовчки почав її бити, бо «був злий». Потім вийшов надвір перекурити, а про те, що сталось, аж наступного дня розказав дружині.

Сама потерпіла розповіла, що обвинувачений не тільки її побив, а й … намагався зґвалтувати. Однак покарали чоловіка лише за нанесення тілесних ушкоджень (частина 1 статті 122 КК України), адже згідно із статтею 337 КПК, розгляд справи проводиться тільки по обвинуваченню, викладеному в обвинувальному акті. Суд за власною ініціативою не може доповнити обвинувачення новими епізодами або визнати встановленими кримінальні правопорушення, про які не вказано в обвинувальному акті, і які обтяжують покарання обвинуваченого.

За умисне спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості бердичівлянин отримав півтора року ув’язнення. Вирок іще не набрав законної сили.

Читайте наші новини також на Фейсбуці

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області