flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сварка з сусідами обійдеться бердичівлянину майже у півтисячі гривень

24 червня 2020, 17:19

«З сусідом дружи і тин городи» - невідомо, чи дослухається 33-річний бердичівлянин цієї української приказки та чи почне-таки товаришувати із сусідами, однак їхній паркан йому вже довелось полагодити.

Днями даного молодого чоловіка Бердичівський міськрайонний суд визнав винним у скоєнні правопорушення, передбаченого статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство). Як було встановлено в ході розгляду справи, ввечері 14-го червня цього року чоловік мав конфлікт із двома своїми сусідами, під час якого ображав їх лайкою та пошкодив огорожу.

На суді молодик свою вину не заперечував, зазначив, що нині конфлікт між ним та сусідами вичерпано, а їхній паркан він поремонтував. Суд, враховуючи характер вчиненого, особу порушника та його ставлення до скоєного, вважав за доцільне призначити мінімальне з передбачених статтею 173 КУпАП покарання – штраф у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 гривню.

Також, у разі винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, особа, на яку воно накладено, має сплатити в дохід держави судовий збір. Його розмір встановлено Законом України  «Про судовий збір» і в даному випадку він становить 0,2 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу – це 420,40 грн.

Також читайте на офіційній сторінці у Фейсбуці

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області