flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сім років у в’язниці може опинитись бердичівлянин за незаконне придбання і продаж гранати

28 квітня 2020, 15:02

У Бердичівському міськрайонному суді відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо 40-річного бердичівлянина, якого обвинувачують у вчиненні тяжкого умисного злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

У грудні 2019-го року досудовим розслідуванням було встановлено, що чоловік незаконно з метою збуту придбав реактивну протитанкову гранату (РПГ №26 «Аглень»). Поки шукав покупця, залишив боєприпас на зберігання своєму знайомому (матеріали щодо останнього виділені в окреме провадження).

Продати гранату вдалося за 300 $, проте невдовзі у покупця її вилучили працівники поліції. Дії «торгівця», виражені у незаконному придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойового припасу без передбаченого законом дозволу, кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України.

 

На підготовчому засіданні  судом було продовжено дію раніше застосованого до обвинуваченого запобіжного заходу (тримання під вартою) та призначено дату і час судового розгляду – 30 квітня 2020 р. о 12.00. Судове засідання проходитиме у відкритій формі.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області

 Читайте наші новини на Facebook