flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як працює Бердичівський суд в умовах карантину?

24 квітня 2020, 11:49

22-го квітня 2020-го року Уряд ухвалив рішення про продовження загальнонаціонального карантину, який мав тривати до 24-го квітня, ще на понад два тижні - до 11-го травня.

В той же час, відповідно до ст. 55 Конституції України, права і свободи людини і громадянина захищаються судом, кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Особливо уваги потребує розгляд справ, які, відповідно до законодавства, підлягають негайному вирішенню.  

Із самого початку запровадження карантину колектив Бердичівського міськрайонного суду працює, вживаючи усіх можливих заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19:

  • Наші прибиральниці регулярно проводять вологе прибирання приміщень з використанням дезінфікуючих засобів;
  • Працівники установи щогодини провітрюють робочі кабінети, щодня проводиться кварцування залів судових засідань і кабінетів;
  • На найближчий час колектив забезпечений масками, рукавичками та дезінфікуючими засобами, придбаними за кошти ТУ ДСУ України в Житомирській області;
  • На кожному поверсі суду розміщені рекомендації про те, як вберегтися від зараження.

Своїх відвідувачів ми просимо заходити до приміщення у масках (респіраторах) та рукавичках. На першому поверсі суду, біля посту охорони, відвідувачі можуть скористатися дезінфектором для рук. Також біля входу постійно чергує відповідальна особа, яка надасть відповіді на усі запитання і якій громадяни можуть залишати позовні заяви, клопотання по справах та інші документи, котрі у подальшому будуть зареєстровані та опрацьовані.

Водночас колектив суду просить відвідувачів із ознаками гострої респіраторної хвороби утриматись від візитів до установи, щоб не наражати на небезпеку інших. Також рекомендуємо учасникам судового процесу надсилати документи на нашу електронну пошту - inbox@bd.zt.court.gov.ua

Відповідно до вимог цивільного процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Зразок такої заяви є на нашому сайті в розділі «Інше» - «Інформація для громадян» (зразок заяви).

Якщо ж Ви бажаєте особисто брати участь у справі, але не можете прибути до суду з поважних причин – повідомте про це нас по телефону – 0(41413) 2-02-69 (канцелярія) чи електронною поштою.

Аби у приміщенні суду не збиралось одночасно багато людей, на період карантину припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду. Допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судового процесу, обмежено.

Дякуємо за розуміння! Будьте здорові!

Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області