flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Бердичівському міськрайонному суді готові до проведення засідань в режимі відеоконференцій поза межами суду

22 квітня 2020, 15:01

Суд, не виходячи з дому: в умовах карантину українські суди запроваджують  проведення засідань в режимі відеоконференцій за участю сторін поза межами приміщення суду.   

У зв’язку із запровадженим на теренах України карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу, одним із важливих питань стало забезпечення гарантованого Конституцією права громадян на захист їхніх інтересів у суді.

З огляду на це, терміново були внесені відповідні зміни до процесуальних кодексів, а Державна судова адміністрація України запровадила окрему підсистему відеоконференцзв’язку, яка надає можливість учасникам брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції, знаходячись поза межами приміщень суду. Нововведення стосується лише адміністративних, цивільних та господарських процесів.

До Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області поки що не надходило заяв сторін щодо участі у судових засіданнях цивільного та адміністративного судочинства в режимі відеоконференції поза межами суду. Технічна можливість провести таке засідання є.

 

 

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись на офіційному веб-порталі судової влади України (www.court.gov.ua) з використанням власного електронного підпису та перевірити наявні у нього технічні засоби на відповідність певним технічним вимогам.

Детальні відповіді на усі питання можна знайти у розробленому Державною судовою адміністрацією України «Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» за  посиланням.

Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області