flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За пограбування бабусі жінку засудили до одного року позбавлення волі

16 квітня 2020, 14:31

Вирвала гаманець із рук та спробувала втекти - за відкрите викрадення чужого майна 52-річна бердичівлянка отримала один рік позбавлення волі. Такий вирок днями ухвалив Бердичівський міськрайонний суд.

Зокрема, встановлено, що обвинувачена у січні 2019-го року під час перебування у м’ясному павільйоні кооперативного ринку вирвала з рук 90-річної жінки гаманець, у якому було 247 гривень. Потім намагалась втекти, проте завдяки свідкам, котрі здійняли галас, була негайно затримана.

Свою вину у вчиненні інкримінованого їй злочину, передбаченого ч. 1 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж)), обвинувачена у судовому засіданні визнала повністю та пояснила, що взагалі не мала грошей, аби купити собі їжу. За словами жінки, вона розуміє, що вчинила неправильно та пообіцяла більше такого не робити. Щире каяття обвинуваченої суд визнав як обставину, що пом’якшує покарання. Натомість обтяжуючою обставиною є вчинення злочину щодо особи похилого віку.

Тож, з урахуванням цих обставин, а також суспільної небезпеки та зухвалості скоєного, беручи до уваги той факт, що обвинувачена офіційно не працює , що унеможливлює виконання нею покарання у виді штрафу, громадських або виправних робіт, суд призначив покарання саме у вигляді позбавлення волі на термін один рік.

На підставі ст. 75 КК України підсудну звільнено від відбування покарання з випробуванням протягом одного року іспитового строку, якщо вона протягом визначеного судом строку не вчинить нового злочину і дотримуватиметься обов’язку з’являтися до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти його про зміну свого місця проживання і роботи.

Вирок суду набере законної сили після закінчення 30-денного терміну подання апеляційної скарги, якщо її не буде подано.

Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області