flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував військовослужбовця за самовільне залишення військової частини

18 лютого 2020, 09:53

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області Ж. визнаний винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого  частиною четвертою ст.172-11 КУпАП (самовільне залишення військової частини  або місця служби).

 Встановлено, що Ж. являючись військовослужбовцем військової частини, був відсутній без поважних причин на ранковому шикуванні  особового складу, а саме вчинив невихід на військову службу без поважних причин. Порушення вчинено в умовах дії особливого періоду.

 У судовому засіданні Ж. вину визнав, підтвердив обставини викладені у протоколі. Шкодує про скоєне.

  При накладенні стягнення суд враховув особу порушника, майновий стан, його посередню характеристику за місцем служби, пом'якшуючу відповідальність обставину - щире розкаяння, та вважає за можливе призначити Ж. адміністративне стягнення у виді штрафу в мінімальному розмірі.

Суд визнав Ж. винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною четвертою ст.172-11 КУпАП, та призначив йому адміністративне стягнення у виді штрафу - 145 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 2 465 (дві тисячі чотириста шістдесят п'ять) гривень.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду  протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду