flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення домашнього насильства чоловіку призначено стягнення у виді 40 годин громадських робіт

17 лютого 2020, 09:14

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винним  М.  за вчинення адміністративного правопорушення, передбачене частиною  першою ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

Встановлено, що  М. вчинив  домашнє насильство в сім'ї відносно колишньої дружини М., під час якого кричав на неї та ображав брутальною лайкою, чим міг завдати шкоду психічному здоров"ю.

В судовому засіданні М. визнав протиправність своїх дій. Додатково пояснив, що він має намір примиритися з дружиною, однак, під час чого у них виникають сварки, в ході яких він ображає дружину брутальною лайкою.

Призначаючи стягнення, суддя врахувала  характер вчиненого діяння, особу, яка притягається до адміністративної відповідальності вперше, однак вчинив ряд аналогічних правопорушень, майновий стан (не працює), відношення до вчиненого, вину визнав, ступінь його вини і відповідно до положень ч. 2 ст. 36 КУпАП призначає стягнення у виді громадських робіт. Вказане стягнення буде належним чином відповідати характеру даного адміністративного правопорушення та запобігатиме вчиненню нових правопорушень.

М. визнаний  винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною першою  ст. 173-2 КУпАП, та застосовано до нього стягнення у виді 40 (сорок) годин громадських робіт.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом постанови  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

                                                                Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду