flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання зброї

10 лютого 2020, 09:15

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим  Б. у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченего  частиною першою ст.191  КУпАП  (порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів).

При перевірці власника мисливської гладкоствольної зброї ЗКМ калібр 16  Б. у м. Бердичеві встановлено, що починаючи з грудня 2010 року останній порушив правила зберігання зброї, що призвело до її втрати з власної необережності.

Своїми діями Б. порушив вимоги наказу 622 МВС від 21 серпня 1998 року та скоїв правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 191 КУпАП.

У судове засідання Б. не з'явився, на адресу суду спрямував заяву у якій вину у скоєному визнав повністю, підтвердив обставини вказані в протоколі, просить суворо не карати.

Призначаючи вид адміністративного стягнення, враховується характер вчиненого правопорушення, ступінь вини, особа порушника, а також пом'якшуюча відповідальність обставину – щире каяття, Б. слід призначити стягнення у виді штрафу в мінімальному розмірі без оплатного вилучення зброї оскільки її втрачено.

Суд  застосував до Б. стягнення у виді штрафу – сім неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 119 (сто дев’ятнадцять) грн.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду  протягом десяти днів з дня її винесення.     З повним текстом рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

                                                                                        Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду