flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за грубе порушення правил рибальства

07 лютого 2020, 13:00

  Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим  П. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченего  частиною четвертою ст.85  КУпАП  (порушення правил використання об'єктів тваринного світу).

  Згідно протоколу на поверхневій водоймі в районі с. Терехове Бердичівського району Житомирської області П. ловив рибу ручним збиранням та зловив 294 екземпляри плітки, 17 екземплярів окуня, 1 екземпляр щуки, 1 екземпляр карася загальною вагою 22 кг, чим перевищив добову норму вилову риби на одну особу.

Пунктом 4.6 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказои Державного комітету рибного господарства України 15.02.1999 р. № 19 передбачено, що, зокрема, дозволяється одній особі вилов за одну добу перебування на водоймі таких видів у таких кількостях: риба на водоймах загальногокористування: 3 кг.

Суд вважає, що П. є винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно зі статтею 33 Кодексу України про адміністративні правопорушення стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених цим Кодексом та іншими законами України. При накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, крім випадків накладення стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, та за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису).

Беручи до уваги характер вчиненого правопорушення, особу П., ступінь його вини та майновий стан, Суд прийшов до висновку про накладення на нього стягнення у виді штрафу у розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340,00 грн).

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду  протягом десяти днів з дня її винесення.     

З повним текстом рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

           Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду