flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За несплату аліментів призначено покарання у виді громадських робіт

16 грудня 2019, 15:13

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винним  К. за вчинення адміністративного правопорушення, передбачене ст. 183-1 ч.1 КУпАП (несплата аліментів).

Встановлено, що  К. в період з травня 2019 року по серпень 2019 року включно не сплачував аліменти, що стягуються з нього за рішенням суду на утримання сина, що призвело до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред»явлення виконавчого документа до примусового виконання. Станом на 31.10.2019 року заборгованість по аліментам становить 14221,50 грн.

В судовому засіданні К. вину визнав, щиро розкаявся і пояснив, що він не працює, тому не має можливості сплачувати своєчасно аліменти. Зобов"язується в подальшому погашати заборгованість по аліментам.          

Враховуючи особу порушника, характер і кількість вчинених правопорушеннь, ступінь вини порушника, пом"якшуючі та обтяжуючі обставини, суддя прийшов до висновку про можливість застосування до нього стягнення у виді суспільно корисних робіт згідно санкції статті. Вказане стягнення є доцільним і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення та попередження вчинення ним нових правопорушень.

 Суд визнав К. винним за ст. 183-1 ч.1 КУпАП та  призначив йому адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт на строк 120 (сто двадцять) годин.

 Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду  протягом десяти днів з дня її винесення.

  З повним текстом судового рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

  

    Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду