flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Іванковецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів завітали до Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області

11 грудня 2019, 15:01

11 грудня 2019 року до  Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області  завітали учні  9  та 11 класів  Іванковецького  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів у супроводі  вчительки  Алли Воронович   в рамках заходу «Дня відкритих дверей».

В.о.прес-секретаря суду Олена Комісар зустріла учнів та провела екскурсію приміщенням суду та розповіла про діяльність та організацію його роботи. Учні відвідали канцелярію суду, архіви, зали судових засідань та оглянули інформаційні стенди.

Зокрема, старший секретар суду  Леся Крушевська розповіла учням про прийом, реєстрацію, розподіл вхідної та вихідної кореспонденції; яким чином приймається інформація засобами факсимільного зв'язку та електронною поштою та щодо прийому громадян.

Також  старший судовий розпорядник Ігор Поліщук  надав відповіді щодо роботи служби судових розпорядників. Архіваріус Інна Олексієнко інформувала щодо ведення архіву суду, терміни зберігання справ та документів, порядком видачі документів та  знищенням справ з архіву суду.

Суддя-спікер Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Тетяна Вдовиченко  розповіла учням про особливості притягнення малолітніх та неповнолітніх до адміністративної  та  кримінальної дповідальності, а також про покарання, які можуть понести малолітні у разі вчинення ними особливо тяжких злочинів, ознайомила з атрибутами судової влади, звернула увагу на основне завдання правосуддя – забезпечити кожному право на справедливий суд, виходячи із принципу верховенства права, що суддя здійснює правосуддя в мантії  з нагрудним  знаком, які є  символом влади судді та його правом здійснювати свої повноваження в судовому засіданні.

Наші гості дізнались багато корисної і цікавої інформації та отримали заряд позитивних емоцій.                    

                                                                                         Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду