flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області проведено День відкритих дверей

10 грудня 2019, 16:20

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя в Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області запроваджено проведення днів відкритих дверей.

Так, 10 грудня 2019 року було проведено комунікативний захід «День відкритих дверей». Учасниками заходу стали учні 8-А класу загальноосвітньої школи № 12 м.Бердичева разом з класним керівником Галиною Захожою.

 

Учнів зустріла в.о.прес-секретаря суду  Олена Комісар, яка провела екскурсію приміщенням суду та розповіла про діяльність та організацію його роботи. Учні відвідали канцелярію суду, архіви, зали судових засідань та оглянули інформаційні стенди.

Старший секретар суду Леся Крушевська розповіла про  прийом та реєстрацію позовних заяв, заяв, скарг, клопотань та розподіл їх у комп’ютерній програмі документообігу  загальних судів «Д-3», яким чином приймається інформація засобами факсимільного зв'язку та електронною поштою та щодо прийому громадян, видачу виконавчих документів, здійснення їх обліку

Старший судовий розпорядник  Ігор Поліщук  ознайомив учнів з основними завданнями служби судових розпорядників : забезпечення додержання особами, які  перебувають  у  суді, встановлених правил та забезпечення виконання учасниками судового процесу та іншими особами, які перебувають в залі судового засідання, розпоряджень головуючого в судовому засіданні, тощо.

Архіваріус Інна Олексієнко інформувала учнів щодо ведення архіву суду, щодо зберігання та знищення судових справ.

Учні мали змогу  поспілкуватися  із суддею - спікером Бердичівського міськрайонного суду Житомирської  області – Вдовиченко Т.М. та  отримали відповіді на запитання стосовно  адміністративної,кримінальної відповідальності неповнолітніх,про права і обов’язки неповнолітніх, дізналися, що суддя здійснює правосуддя в мантії  з нагрудним  знаком, які є  символом влади судді та його правом здійснювати свої повноваження в судовому засіданні.

 Наші гості дізнались багато корисної і цікавої інформації та отримали заряд позитивних емоцій. 

                                                                                                            За повідомленням прес-служби суду