flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

120 годин громадських робіт за ухилення від сплати аліментів на утримання дитини, ухвалено вирок суду

09 грудня 2019, 10:59

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим громадянин Г. у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою ст. 164 КК України (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей).

Встановлено, що згідно рішення Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Г. зобов’язаний щомісячно сплачувати на користь У. аліменти на утримання двох синів в розмірі 1/4 частки його заробітку (доходу), але не менше 1 неоподаткованого мінімуму доходів громадян  на утримання дитини і до досягнення дитиною повноліття.

Однак, Г. злісно ухилявся від сплати встановлених рішенням Бердичівського міськрайонного суду коштів на утримання дитини /аліментів/, на попередження державного виконавця не реагував, на обліку в центрі зайнятості не перебував, ніякої матеріальної допомоги дитині не надавав, участі у вихованні дитини не приймав, її життям не цікавився, в результаті чого року у нього виникла заборгованість по аліментах, яка становить 104 місяця або в грошовому еквіваленті 69 710 грн. 34 коп.

В ході судового розгляду обвинувачений Г. свою вину в скоєні злочину не визнав. Про кримінальну відповідальність за ухилення від сплати аліментів державними виконавцями він неодноразово попереджався, порядок сплати аліментів йому роз"яснювався.

Оцінивши наведені докази з точки зору достатності та взаємозв"язку, суд вважає винуватість обвинуваченого у скоєнні інкримінованого діяння доведеною повністю. При визначенні покарання обвинуваченому, суд керувався загальними засадами призначення покарання, визначеними у ст. 65 КК України, врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного та обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання.

Приймаючи до уваги санкцію статті, суд прийшов до висновку про призначення обвинуваченому покарання у виді громадських робіт, що буде необхідним й достатнім для його виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів. Г. визнано винуватим у пред"явленому обвинуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України та призначено йому покарання у виді громадських робіт на строк 120 годин.

На вирок протягом тридцяти днів з дня проголошення може бути подана апеляційна скарга.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

     Прес-служба Бердичівського міськрайонного суду