flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 років позбавлення волі отримав молодик за спробу перекиду наркотиків до Райківської виправної колонії

06 листопада 2018, 11:38

5 листопада 2018 року Бердичівський міськрайонний суд визнав винним мешканця Житомирської області  у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 309 КК України ).

В судовому засіданні було встановлено, що наприкінці січня 2018 року обвинувачений помістив незаконно придбані ним особливо небезпечні наркотичні засоби канабіс та метадон до поліетиленового згортку та, використовуючи технічну липку стрічку, виготовив пакунок для зручності його перекидання на територію державної установи «Райківська виправна колонія (№73)». Тоді ж він був затриманий працівниками вищевказаної установи біля попереджувальної огорожі дільниці контрольно-слідової смуги № 6 під час спроби перекиду пакунку на територію колонії.

В ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що йому зателефонували з Райківської виправної колонії та попросили здійснити перекид. Так як він раніше там відбував покарання і знав куди кидати, то погодився. За це йому запропонували 500 грн. Та він не встиг дійти до місця перекиду, його виявили, він втікав та викинув пакунок. Також зазначив, що у скоєному кається, готовий понести покарання.

Отже, суд, оцінивши всі докази, врахувавши обставини скоєння злочину, особу обвинуваченого, визнав його вину повністю доведеною і призначив покарання у виді шести років позбавлення волі з конфіскацією належного йому особистого майна. Крім того, з обвинуваченого стягнуто на користь держави близько 2200 грн. процесуальних витрат та зазначено, що виявлені наркотичні засоби підлягають знищенню.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду