flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 850 гривень штрафу обійшовся мешканці міста Житомира обман з «дешевим пальним»

29 жовтня 2018, 11:31

25.10.2018 року Бердичівський міськрайонний суд визнав винною жительку міста Житомира у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому).

В судовому засіданні було встановлено, що обвинувачена за попередньою змовою з невстановленою слідством особою, знаходячись на території автозаправочної станції «ОККО», що в м. Бердичеві, повідомила неправдиву інформацію потерпілому з приводу того, що вона є працівником даної АЗС та щодо можливості продажу дизельного палива по заниженій ціні. Після чого обвинувачена, отримавши від потерпілого 5700 грн. за придбання останнім 300 л дизельного палива, яким вона не володіла та не розпоряджалась, з місця вчинення злочину зникла.

В ході судового розгляду обвинувачена свою вину визнала повністю та попросила суд затвердити угоду про примирення, укладену між нею та потерпілим. Відповідно до змісту вказаної угоди сторони визнають правильність кваліфікації дій обвинуваченої та узгоджують вид і розмір покарання у виді штрафу в сумі 850 гривень. Потерпілий звернувся до суду з письмовою заявою, у якій вказав, що будь-яких претензій до обвинуваченої він не має, завдана шкода йому відшкодована та попросив суд затвердити згадану вище угоду.

Отже, суд затвердив вказану угоду та, оцінивши всі докази, врахувавши обставини скоєння злочину, особу обвинуваченої, визнав її вину повністю доведеною і призначив покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 грн.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду