flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На екскурсію до суду завітали школярі

10 жовтня 2018, 15:13

Сьогодні до Бердичівського суду завітали учні старших класів Хажинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Семенівської сільської ради.

Зустріла гостей заступник керівника апарату суду Любов Пасічник. Вона спільно із представниками Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД)  у доступній формі розповіла про принципи роботи суду, завдання судової влади, а також про те, які функції виконує апарат суду та як відбувається розгляд справ. Розповідь супроводжувалась відвідуванням залів судових засідань, конвойних кімнат та канцелярії суду.

Також представник Бердичівського місцевого центру з надання БВПД змістовно розповів присутнім про особливості відповідальності неповнолітніх.

Під час заходу школярі мали нагоду ставити свої запитання. Зокрема, вони цікавились тим, в  яких залах  проводяться судові засідання; основами антикорупційного законодавства; запитували як стати суддею та де перебувають підсудні під час слухань.

Також діти змогли переглянути відеоролик про життя справи в суді, підготовлений нашими колегами із Зарічного районного суду міста Суми.

Насамкінець всі сфотографувались на пам’ять.

Діти покидали приміщення суду сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

Сподіваємося, що час, проведений в Бердичівському міськрайонному суді, сприятиме формуванню правосвідомості у підростаючого покоління.

Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії!

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду