flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До півтора року позбавлення волі умовно засуджено бердичівлянина за незаконне поводження зі зброєю

01 жовтня 2018, 10:00

26 вересня 2018 року Бердичівський міськрайонний суд визнав винним  місцевого жителя у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 ст. 263 КК України (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

В судовому засіданні було встановлено, що наприкінці червня 2018 року, працівниками поліції під час проведення огляду в обвинуваченого було виявлено та вилучено кастет, що є різновидом холодної зброї ударно-дробильної дії, яку він незаконно носив при собі без передбаченого законом дозволу.

В ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що декілька років тому він на ринку в місті Бердичеві купив ремінь з пряжкою у формі кастету. Через деякий час ремінь зносився, а пряжку-кастет він вирішив носити для самозахисту. В той день він був по своїм справам в місті та, повертаючись додому, зустрів працівників поліції, які запитали, чи не має у нього з собою чогось забороненого, і тоді він їм показав кастет. В скоєному обвинувачений розкаявся, просив суворо не карати та пообіцяв більше правопорушень не скоювати.

Отже, оцінивши всі докази, врахувавши обставини скоєння злочину, особу обвинуваченого, суд визнав його вину повністю доведеною і призначив покарання у виді  одного року та шести місяців позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком в один рік і шість місяців. Також його зобов’язано періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації і повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання та роботи. Крім того, з обвинуваченого стягнуто на користь держави близько 1000 грн. процесуальних витрат та зазначено, що виявлена холодна зброя  підлягає знищенню.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду