flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 850 гривень штрафу обійшлось чоловікові викрадення коштовностей тещі

11 травня 2018, 12:32

07 травня 2018 року Бердичівський міськрайонний суд визнав винним  місцевого жителя у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка – таємне викрадення чужого майна).

В судовому засіданні було встановлено, що на початку лютого 2018 року, перебуваючи за місцем свого проживання, місцевий житель викрав золоті прикраси – три каблучки загальною вартістю близько 11 тисяч гривень, належні матері своєї співмешканки. В подальшому викраденим майном він розпорядився на власний розсуд.

В ході судового розгляду учасники попросили суд затвердити угоду про примирення, укладену між підозрюваним та потерпілою. Відповідно до змісту вказаної угоди, сторони визнають правильність кваліфікації дій обвинуваченого за ч. 1 ст. 185 КК України та узгоджують вид і форму покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 грн. Потерпіла вказала, що будь-яких претензій до обвинуваченого за фактом крадіжки вона не має, завдану злочином шкоду їй відшкодовано.

Отже, суд затвердив вказану угоду між потерпілою та підозрюваним, визнав його вину повністю доведеною і призначив узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 грн.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду