flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловікові, якого підозрюють у вбивстві сусіда на ґрунті ревнощів, обрано запобіжний захід

04 травня 2018, 11:48

3 травня 2018 року Бердичівським міськрайонним судом задоволено клопотання старшого слідчого Бердичівського відділу поліції стосовно застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою на 60 днів до особи, яка підозрюється у вбивстві людини та у незакінченому з причин, що не залежали від його волі, замаху на вбивство (ч.3 ст.15, ч.1 ст.115, п.13 ч.2 ст.115 ККУ).

Обґрунтовуючи необхідність обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, сторона обвинувачення вказала, що, зважаючи на скоєння особливо тяжких злочинів, підозрюваний з метою уникнення кримінальної відповідальності може незаконно впливати на свідків, які є родичами потерпілих, для зміни раніше даних ними показань та зможе переховуватись від органів досудового розслідування і суду.

В свою чергу, сторона захисту та підозрюваний заперечували проти такого запобіжного заходу, вказували на недоведеність ризиків, передбачених КПК та просили застосувати більш м’який запобіжний захід.

Нагадаємо, що подія сталася вечором 30 квітня 2018 року в с. Бистрик Бердичівського району. За версією слідства у підозрюваного, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті ревнощів виник конфлікт із сусідами, під час якого від рук ревнивця одна особа загинула, а інша зазнала тяжких тілесних ушкоджень.

Наразі проголошено вступну та резолютивну частину ухвали. Повний текст ухвали учасникам судового провадження буде проголошено 05 травня 2018 року.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Житомирської області.

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду