flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у скоєнні смертельного ДТП

02 травня 2018, 17:33

2 травня 2018 року Бердичівським міськрайонним судом частково задоволено клопотання слідчого Бердичівського відділу поліції стосовно застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту до особи, яка підозрюється у скоєнні ДТП із смертельним наслідком (ст. 286 ч. 2 ККУ). Так, судом до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді  домашнього арешту, строком на два місяці  і покладено на нього обов’язок в період з 10 год. 00 хв.  по 08 год. 00 хв. не залишати свого постійного місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Обґрунтовуючи необхідність обрання вказаного запобіжного заходу, сторона обвинувачення вказала, що підозрюваний з метою уникнення кримінальної відповідальності може незаконно впливати на свідків для зміни раніше даних ними показань та зможе переховуватись від органів досудового розслідування і суду.

В свою чергу, сторона захисту та підозрюваний заперечували проти такого запобіжного заходу, вказували на недоведеність ризиків, передбачених КПК та просили застосувати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Нагадаємо, що подія сталася вечором 29 квітня 2018 року в с. Скраглівка на автодорозі «Шепетівка – Чуднів – Бердичів». За версією слідства підозрюваний, перебуваючи за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на бетонну опору лінії електропередач та на бетонну огорожу домогосподарства. Внаслідок автопригоди один із пасажирів автівки загинув.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Житомирської області.

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду