flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умовні терміни ув’язнення отримали троє молодих людей за викрадену з поля кукурудзу

29 березня 2018, 12:42

28 березня 2018 року Бердичівський міськрайонний суд визнав винними трьох мешканців Бердичівського району у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України (закінчений замах на злочин, крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб).

В судовому засіданні було встановлено, що в лютому 2018 року троє обвинувачених приїхали до поля сільгосппідприємства ПП «Райгородецьке». Там вони почали ламати початки кукурудзи на корм своїм домашнім тваринам. Наламавши приблизно 600 кг качанів кукурудзи на суму близько 2900 грн. та перенісши їх до своєї підводи, склали їх у поліпропіленові мішки та намагалися вивезти викрадене.

Однак, обвинувачені не довели свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, до кінця з причин, що не залежали від їхньої волі, так як їхні злочинні дії були викриті та припинені працівниками сільгосппідприємства.

В ході судового розгляду обвинувачені свою вину в скоєнні інкримінованого їм діяння визнали повністю. Суду повідомили, що все було саме так, як зазначено в обвинувальному акті. Вказали, що розкаюються та пообіцяли більше так не вчиняти.

Отже, оцінивши всі докази, врахувавши обставини скоєння злочину, особи обвинувачених, суд визнав їх вину повністю доведеною та призначив їм покарання у виді одного року позбавлення волі кожному. Також їх було звільнено від відбування покарання із випробуванням протягом  одного року іспитового строку і зобов’язано періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду