flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка за нещасний випадок на виробництві

27 лютого 2018, 15:08

26 лютого 2018 року Бердичівський міськрайонний суд визнав винним чоловіка у скоєнні злочину, передбаченого ст. 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

В судовому засіданні було встановлено, що в травні 2016 року обвинувачений, який працював машиністом автомобільного крану, порушивши вимоги інструкції з охорони праці, не впевнився, що в зоні роботи крану відсутні сторонні особи, не встановив кран на додаткові опори та не прослідкував, щоб опори були справними і під них були підкладені міцні та стійкі підкладки, висунув стрілу крану і повернув її у бік двох потерпілих, які в цей час знаходилися на драбині, спертій на електроопору, та займалися монтажем тимчасової лінії електропередач. Однак, в цей час вищевказаний кран перехилився та впав на бік, зачепивши потерпілих, які впали з драбини та отримали тілесні ушкодження середнього ступеню важкості.

В ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся.

Отже, оцінивши всі докази, врахувавши обставини скоєння злочину, особу обвинуваченого, суд визнав його вину повністю доведеною та призначив покарання у виді двох років обмеження волі. Також його було звільнено від відбування покарання із випробуванням протягом  одного року іспитового строку і зобов’язано періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду