flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порошенко розгляне петицію про оновлення суддівського корпусу

07 жовтня 2015, 10:43

 Електронна петиція до Петра Порошенка, автор якої закликає повністю оновити суддівський корпус за прикладом патрульної поліції, відкривши прозорий конкурс на кожну посаду судді, набрала необхідних 25 тис. підписів для її розгляду Президентом.

Як повідомляє "ЗіБ", петиція Михайла Жернакова № 22/005381-еп, подана 9 вересня, набрала 25 002 підписи станом на 9.50 7 жовтня.

В документі пропонують як спосіб очищення судової влади запровадження змін до Конституції України, які передбачають створення нової системи судів і оголошення прозорого конкурсу на всі суддівські посади.

"Оцінювати відповідність кандидатів (як чинних суддів, так і інших кандидатів на посаду судді) за критеріями доброчесності, бездоганної репутації і здатності здійснювати правосуддя на захист прав людини має незалежна тимчасова комісія, створена з правників з бездоганною репутацією, до яких є повна довіра у суспільстві", - відзначають в петиції.

Петра Порошенка просять запропонувати такий механізм на розгляд Верховній Раді України в проекті закону про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя.

З огляду на це варто зауважити, що ідею повного оновлення суддівського корпусу підтримує Арсеній Яценюк, а от П.Порошенко раніше зауважив, що пропозиції вигнати всіх суддів є неприйнятними.

Закон і Бізнес