flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Відкритий суд" і НААУ домовилися про співпрацю

24 вересня 2015, 11:04
Національна асоціація адвокатів України та проект "Відкритий суд" працюватимуть разом над розвитком відкритого діалогу між суддями, прокурорами, слідчими та адвокатами задля дотримання змагальності кримінального процесу, рівності сторін та однакового застосування закону.
 
Це передбачено Угодою про практичну реалізацію положень Декларації щодо захисту прав людини в кримінальному проваджені між НААУ та ГО "Відкрита Україна" в рамках проекту "Відкритий Суд", яку сьогодні було підписано сторонами.
Як повідомили "ЗіБ" в НААУ, головними напрямками спільної роботи і взаємодії відповідно до підписаної Угоди стануть:
- підвищення професійної етики та поведінки адвокатів, суддів, працівників прокуратури та інших правоохоронних органів задля превенції порушення прав людини у кримінальному провадженні.
- напрацювання дієвих механізмів захисту прав
людини у кримінальному провадженні, та механізмів захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності, що включатимуть заходи, по відновленню порушених прав неправомірними діями і невідворотності відповідальності особи, яка вчинила правопорушення.
- розроблення узгоджених пропозицій і рекомендацій до проектів законів та інших нормативно-правових актів у сфері кримінального судочинства.
 
"Закон і Бізнес"