flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Застрелив з помсти: суд призначив 11 років позбавлення волі винному в убивстві військовослужбовця

08 жовтня 2024, 10:44

Бердичівський суд визнав чоловіка винним  в умисному вбивстві (ч.1 ст. 115 КК України) та призначив покарання - 11 років позбавлення волі. Також суд частково задовільнив цивільний позов потерпілої та призначив стягнути з обвинуваченого на її  користь 400 тис. грн моральної шкоди та 15 тис. грн витрат на надання правової допомоги. Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений сторонами провадження в апеляційному порядку.

 

Під  час судового розгляду суд встановив, що 54-річний раніше не судимий обвинувачений, який проходив службу в одній із військових частин, перебуваючи у стані алкогольного сп′яніння, на ґрунті тривалих особистих неприязних відносин застрелив товариша по службі із автоматичної зброї. Попри те, що обвинувачений  вину визнав частково, вона підтверджена доказами та повністю доведена у ході судового розгляду. До набрання вироком чинності обвинувачений перебуватиме під вартою.  

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 294/739/24.

 

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав чинності.

         

       Пресслужба суду