flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав бердичівлянина винним у нанесенні товаришу тяжких тілесних ушкоджень

07 жовтня 2024, 15:37

Бердичівський суд ухвалив вирок 30-річному бердичівлянину, якого визнав винним у нанесенні потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, тобто  небезпечних для життя у момент заподіяння (ч.1 ст. 121 КК України). Суд призначив обвинуваченому покарання – 5 років і 6 місяців позбавлення волі. Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційному порядку. До набрання вироком чинності обвинувачений перебуватиме під вартою.

 

Суд встановив, що у березні 2024 року обвинувачений Н. під час вживання спиртних напоїв зі своїми знайомими  поконфліктував з господарем помешкання через  перекинуту на столі  чарку. Під час  конфлікту він завдав кілька ударів рукою у голову потерпілому, спричинивши йому травми, небезпечні для життя. Як встановила судмедекспертиза, дані травми згодом ускладнились  розвитком інших захворювань, що призвело до смерті потерпілого, яка настала через півтора місяця після подій.

Обвинувачений свою вину визнав частково,  компенсував витрати на лікування потерпілого та частково на поховання. У ході судового розгляду  вина обвинуваченого повністю доведена. При призначенні покарання суд, серед іншого, врахував позицію учасників провадження, які не наполягали на суворому покаранні.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/5833/24.

 

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав чинності.

       

       Пресслужба суду