flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За виготовлення та поширення порнографічного відео суд покарав бердичівлянку

12 вересня 2024, 14:16

Бердичівський суд  ухвалив вирок, яким визнав 33-річну обвинувачену винною у  виготовленні, зберіганні з метою розповсюдження та розповсюдженні відеопродукції порнографічного характеру, а також у тих  самих діях, вчинених  повторно (ч. 2, ч. 3 ст.  301 КК  України). Суд затвердив угоду про визнання винуватості  та призначив узгоджене сторонами остаточне покарання – три роки позбавлення  волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з виготовленням та розповсюдженням кіно- та відеопродукції на строк один рік. Суд звільнив обвинувачену від відбування покарання з  іспитовим  строком 1 рік. Вирок ще не вступив у законну силу  та може бути оскаржений  протягом 30 днів.

 

Згідно вироку,  бердичівлянка у червні цього року зняла на  мобільний телефон відеоролики порнографічного змісту. У подальшому жінка за допомогою одного з месенджерів розіслала цей  порноконтент майже двом десяткам абонентів. Свою вину в інкримінованих  їй кримінальних правопорушеннях обвинувачена визнала повністю та уклала з прокурором угоду про визнання винуватості.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/7200/24.

 

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

         

       Пресслужба суду