flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одного під варту, іншого під домашній арешт: суд обрав запобіжні заходи двом братам, підозрюваним у наркозлочинах

11 вересня 2024, 15:51

Слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянула клопотання слідчого про застосування запобіжних заходів у вигляді взяття під варту  щодо двох бердичівлян,  які підозрюються у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин повторно за попередньою змовою групи осіб та  у незаконному придбанні та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307, ч.2 ст. 313 КК України).

 

Як ідеться у клопотаннях слідчого, тридцятирічний К. та його на три роки молодший родич Ю. на орендованій квартирі виготовляли психотропну речовину амфетамін для подальшого збуту. Також вони придбали  необхідні засоби, речовини та прекурсори, які використовували для виготовлення та фасування психотропів. 

Заслухавши думку прокурора, який у судових засіданнях підтримав клопотання слідчого, думку адвокатки, яка  заперечила проти застосування виняткового запобіжного заходу, а також думки обох підозрюваних, які просили суд про  домашній арешт, слідча суддя обрала двом  підозрюваним різні запобіжні заходи.  Щодо 27-річного Ю., який вже має судимості та нині перебуває на іспитовому терміні, суд  ухвалив узяти  його під варту строком на 60 днів та  визначив розмір застави – 75 тис. грн. Щодо підозрюваного К., то за рішенням суду він  перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом за місцем реєстрації протягом 60 днів. Обидві ухвали суду можуть бути оскаржені сторонами у п′ятиденний термін в апеляційному порядку.

 

Довідково: ч.2 ст. 307 КК України -  Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, - караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

         

       Пресслужба суду