flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у викраденні людини

18 липня 2024, 14:52

Слідчий  суддя Бердичівського  суду частково  задовольнив клопотання слідчого про обрання  запобіжного заходу у вигляді домашнього  арешту  стосовно мешканця Андрушівської ОТГ, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146 КК  України).

 

Згідно з клопотанням  слідчого, 31-річний Ярослав -  житель  одного із сіл Андрушівської громади залучив до своїх злочинних дій ще двох чоловіків, з якими приїхали до потерпілого додому в інше  село, побили його, повантажили до багажника  автомобіля  та вивезли до лісу. Там бранця  знову  побили металевою трубою по ногах, тулубу та голові, спричинивши  легкі тілесні ушкодження, після чого чоловіка  відпустили, а самі на автомобілі поїхали геть.

Суд ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді нічного   домашнього арешту,  заборонивши  залишати  житло у період доби з 21:00 до  07:00. Також суд зобов′язав  підозрюваного прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду та виконувати певні обов′язки, які забезпечать належну процесуальну поведінку підозрюваного на  час  досудового розслідування. Оскаржити дане рішення суду можна протягом 5 днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

Довідково: ч. 2 ст. 146 КК України – Незаконне  позбавлення  волі або викрадення  людини, вчинені щодо  малолітнього або з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою з мовою групою осіб, або способом,  небезпечним для життя  чи здоров′я потерпілого, або таке, що супроводжувалося  заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або  здійснюване протягом тривалого часу, - караються обмеженням волі на строк до п′яти років або  позбавленням волі на той самий строк.

         

       Пресслужба суду