flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, підозрюваного у хуліганстві зі зброєю, суд відправив під домашній арешт

22 травня 2024, 15:24

Бердичівський суд задовільнив клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо чоловіка, якого підозрюють у вчиненні хуліганства із застосуванням зброї (ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України), строком на 60 днів. 

 

Також на підозрюваного суд поклав низку обов′язків: 

-прибувати за викликом до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою;

-не залишати житло, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

-повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п′яти днів.

 

Як ідеться у клопотанні, 32-річний бердичівлянин незаконно придбав та зберігав у себе вдома автомат АКМ та боєприпаси до  нього.  А пізно увечері  19 травня у середмісті Бердичева він, грубо порушуючи громадський порядок та з мотивів явної  неповаги до суспільства, вчинив стрілянину з цієї зброї по одному з багатоповерхових будинків, у якому на той  час перебували люди.

Довідково:

Ч. 1 ст. 263 КК України – носіння, зберігання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Ч. 4 ст. 296  КК України – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу. 

 

         Пресслужба суду