flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розпочав дослідження доказів у справі про розкрадання пального з матрезерву Бердичівської громади

26 квітня 2024, 09:24

25-го квітня відбулося судове засідання у резонансній справі за обвинуваченням двох посадовців Бердичівської міської ради та керівника комунального підприємства у розтраті понад 80 тонн пального з матеріального резерву Бердичівської громади. Суд долучив до кримінального провадження витяг з ЄРДР разом з відомостями, які стали підставою для  реєстрації кримінального  провадження, та розпочав дослідження письмових доказів.

 

У судовому засідання обвинувачений Азізов подав кілька клопотань. Два з них стосувалися деяких доказів, серед яких і ті, які були щойно долучені до матеріалів справи. Обвинувачений, навівши аргументи, просив суд визнати їх неналежними та недопустимими. Оцінку цим  доказам суд надасть у нарадчій кімнаті, коли ухвалюватиме вирок.  Також суд постановив витребувати в Офісу Генерального прокурора основні відомості даного кримінального провадження у  період з моменту його відкриття до 7-го грудня 2022-го року ( фактично близько місяця). Таким чином суд задовільнив ще одне клопотання, у якому обвинувачений зазначив, що саме у цей період змінювалась підслідність у кримінальному провадженні, проте слідчий та прокурор продовжували вести розслідування та приймати  процесуальні рішення,  не маючи  на те  повноважень.

У зв′язку  з оголошенням повітряної тривоги судовий розгляд довелося відкласти. Наступне засідання, у якому суд продовжить досліджувати письмові докази, заплановане о 15:30 4-го  червня. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/161/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

   Пресслужба суду