flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На екскурсію до суду завітали учні гімназії №17 м. Бердичева

29 березня 2024, 09:21

28-го березня  Бердичівський суд відвідали учні 9-их класів місцевого ліцею №17. Працівники суду організували для них екскурсію установою та надали можливість бути присутніми у  якості вільних слухачів у справжньому судовому засіданні. Зустріч відбулась у межах профорієнтації та вивчення гімназійного  курсу «Основи правознавства». 

Бердичівський міськрайонний суд активно займається просвітницькою роботою з метою підвищення правової обізнаності громадян та громадської довіри до судів. Одним з напрямків такої роботи є проведення зустрічей та екскурсій для школярів. Цього разу у гості до Феміди запросили дев′ятикласників гімназії №17 м. Бердичева.

 

 

 

 

Екскурсія розпочалася із проходження пункту пропуску до установи здійснення правосуддя. Школярі дізналися про роботу Служби судової охорони, а також про  правила  безпеки  та поведінки у суді: які речі заборонено проносити до приміщення та як поводитись у коридорах, кабінетах та судових залах, щоб не порушувати порядку та не заважати працівникам. У ході екскурсії діти побували у канцелярії, де їм розповіли про шлях справи у суді та про електронну систему документообігу. Гімназисти побачили, як облаштовано архів, а також приміщення, куди під конвоєм доставляють осіб,  які перебувають під вартою.

  

У ході зустрічі керівниця апарату суду Любов Пасічник розповіла дітям про категорії  справ, які розглядаються  у суді першої інстанції, хто є учасниками судових засідань, яка роль судді, обвинувачення та захисту під час розгляду кримінальних проваджень та показала, як облаштовано судову залу. Зважаючи на підлітковий вік гімназистів, цікавою та важливою темою для спілкування стала відповідальність  неповнолітніх.

 

Друга частина  екскурсії – це  відвідування справжнього судового засідання. Дев′ятикласники на власні очі побачили, як проходить така стадія судового розгляду як допит обвинуваченого у кримінальній  справі.

 

Протягом усієї екскурсії гімназисти мали можливість  ставити будь-які запитання, що стосуються роботи суду, та отримали на них відповіді. А наостанок поділилися своїми враженнями від відвідування суду, відзначивши, що отримали багато нових знань та позитивних вражень.

 

          Пресслужба суду