flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За крадіжки та грабіж – за ґрати: суд ухвалив вирок двом мешканцям Бердичівського району

12 березня 2024, 12:16

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок двом мешканцям села Гальчина Бердичівського району, яких визнав винними у крадіжках, а одного з них ще й у грабежі. Суд  призначив покарання: 3 роки і 2 місяці та 7 років і 2 місяці позбавлення волі відповідно. Вирок ще не вступив у законну силу та може бути  оскаржений в апеляційній інстанції.

Суд встановив, що двоє чоловіків узимку 2020-го року обікрали свого односельця: проникли до його сараю та забрали звідти майже 200 кг металобрухту. Того ж року один з обвинувачених, перебуваючи в будинку іншого односельця, викрав  гроші у сумі 1300 грн, які власник  зберігав під покривалом на ліжку. Інший обвинувачений вже у 2022-му році, коли будо запроваджено воєнний  стан, поцупив 800 грн. у знайомої, з якою тимчасово проживав у одному будинку у Бердичеві. Ще одну крадіжку чоловік учинив минулого року, забравши банківську картку у своєї знайомої, поки та спала. Чоловік знімав гроші з рахунку потерпілої через банкомат, а також розраховувався карткою у магазині – таким чином заволодів майже 12 тис. грн. Також суд встановив  вину цього ж обвинуваченого у вчиненні грабежу: чоловік під час застілля з друзями побив співчаркувальника та відібрав у  нього мобільний телефон та 200 грн.

Вироком суду 23-річний обвинувачений М. визнаний винним у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, поєднаною з проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України), у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану (ч.4 ст.185 КК  України), викраденні документу, вчиненому з корисливих мотивів (ч.1 ст.  357 КК  України) та у грабежі,  поєднаному з насильством, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану (ч.4 ст. 186 КК України). Обвинуваченого С., раніше судимого,  визнано винним у крадіжці, вчиненій повторно, та у крадіжці, вчиненій повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у приміщення (ч.2,3 ст. 185 КК України). У судовому засіданні обидва обвинувачені визнали свою вину в інкримінованих їм злочинах. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/1322/20.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

  

      Пресслужба суду