flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у замаху на вбивство суд відправив під варту на час досудового розслідування

11 березня 2024, 16:16

Бердичівський суд обрав запобіжний захід тимчасовому мешканцеві Бердичівського району, підозрюваному у закінченому замаху на вбивство (ч. 3 ст. 15 ч.1 ст. 115  КК України). Слідча суддя повністю задовольнила клопотання слідчого та обрала підозрюваному тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави. Судове рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.  

Згідно з клопотанням,  38-річного чоловіка, раніше не судимого, підозрюють у тому, що він, перебуваючи за місцем свого тимчасового проживання у селі Никонівці, на ґрунті  неприязних стосунків намагався убити іншого мешканця цього  ж будинку. Для цього він наніс йому численні удари ножем у груди та в голову. Довести задумане до кінця йому завадили інші пожильці, які втрутились у конфлікт.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою вину та пояснив, що скоїв напад на сусіда по кімнаті, перебуваючи у неконтрольованому стані через те, що випив  алкоголь одночасно з таблетками, які приймає у зв′язку із захворюванням.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

  Пресслужба суду