flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі щодо загибелі вісьмох людей від отруєння чадним газом суд досліджує письмові докази

04 березня 2024, 15:07

4-го березня відбулося судове засідання у справі по обвинуваченню колишньої директорки ВЖРЕП та майстрині-профілактика цього ж підприємства у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, яка повинна їх  дотримувати,  що призвело до загибелі людей (ч.2 ст. 272 ККУ). Суд продовжив досліджувати письмові докази.

Нагадаємо, справа стосується подій початку березня 2018-го року, коли в одній з квартир будинку по вулиці Білопільській у Бердичеві від отруєння чадним газом загинуло восьмеро людей, серед яких двоє – діти. Будинок, у якому сталася трагедія, був обладнаний  газо-пічним опаленням, а обслуговування будинку здійснював ВЖРЕП. Обвинувачення було висунуте також пічнику даного підприємства, якого обвинвачували ще і у підробленні документів, проте провадження щодо нього суд закрив у зв′язку зі смертю.

У засіданні суд дослідив висновки експертизи, зокрема, судово-медичної, у яких зазначено, що смерть усіх вісьмох потерпілих настала внаслідок отруєння оксидом вуглецю (чадним газом). Також суд розглянув низку інших експертиз, серед яких почеркознавча та технічна. Інформація, зазначена у документах, називає причини виникнення аварії, порушення, допущені у роботі посадових осіб ВЖРЕПУ, порушення з боку користувача газо-пічним опаленням та причинно-наслідкові зв′язки між їхніми діями чи бездіяльністю  та настанням смерті потерпілих.

У наступному засіданні,  яке заплановане на 12:00 20-го березня, суд продовжить досліджувати докази. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/6689/18

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

     Пресслужба суду